fredag 29 juni 2012

Slempelles år

verkar det vara i år. Igår kväll var det dags för lite mete igen. Underbart väder och jag provade lite olika platser men småsarv var det enda som ville vara med. Hade mäskat en plats och satte mig där när det började mörkna på lite grann, väldigt dåligt med napp. Till slut fick jag fast en fisk, tungt i andra ändan och några snabba rusningar sen gav den upp och följde snällt med. Ännu en brax...men en sån här kväll hade man knappt behövt ett napp ens, så jävla skönt att bara sitta ute i värmen halva natten och vänta.

onsdag 27 juni 2012

Ingen karp

Igår kväll var det dags för karpfiske. Kom iväg lite senare än tänkt och först runt niosnåret var allt ute, jag hade då också lyckats ramla med vadarna och bli skapligt blöt och tung. Vinden låg fint på där jag satt och det hade varit varmt hela dagen. Fiskade mellan 0,5 - 1,5 meters djup och det kändes som det fanns en skaplig chans att få ett napp åtminstone. Av detta blev det inget, däremot fick jag en våldsam hosta som höll mig halvvaken hela natten i tältet. Det blev ganska segt att dra sig upp vid 06.30 snabba sig att få in allting och åka iväg och jobba. Säsongen har varit högst sådär och sen jag startade bloggen liknar den alltmer misär. Kanske ska döpa om bloggen till blankpassjakt på hemmaplan, bombloggen eller baksidan eller något sånt. Jaja imorgon kväll blir det nog ett nytt försök att fånga något vettigt sen på lördag deltar jag i en fisketävling i Vänersborg i 12 timmar. Fullkomligt kasst fiske brukar det vara där det man fångar mest är småmört och löja. Sådant är jag varken duktig på eller har minsta lust att syssla med. Men det brukar bli en trevlig dag ändå..

måndag 25 juni 2012

Det går bra nu

Nej, det gör det tyvärr inte alls. Fiskade några timmar igår kväll. Konstant regnande. Riktade fisket inledningsvis mot sarv och det gick bra, om man vill fånga sarv på 50-100 gram. Gick över till sutarfiske och det gav inget alls. Genomdränkt av regnet och ännu blötare om fötterna efter att ha trampat igenom på ett par ställen var det skönare än vanligt att komma hem och lägga sig. Imorgon är det tänkt att bli en karpnatt direkt efter jobbet och sen bryta upp tidigt på onsdag morgon och tillbaks till jobbet. Kan nog skriva in bompass på det redan nu, men man vet aldrig det har funkat förr. Vädret ska iallafall bli bättre.

torsdag 21 juni 2012

Inget vidare

Igår var det dags för ett nytt försök efter sutarna. Från början skulle brorsan hänga med. Han har sagt att han skall ta ett reg på arten i år (något kaxigt då hans PB är på ca 2 kilo) men på sistone har han reviderat till "jag får väl försöka fånga en sutare i år". Under dagen meddelade han att han blivit krasslig så jag fick åka själv. Tappade nästan omgående en större fisk. Skit, men då är dom på plats iallafall. Sen följde timmar av napp som var väldigt försiktiga men ändå inte såg ut som småfisk, jag missade allihop. Vi tiotiden kom två killar som blev lite besvikna över att jag satt där jag satt för där hade dom tänkt sitta. Jag fiskade vidare och missade en till. Sen gick jag och tömde blåsan för första gången på ca tre timmar, tittade mot spöna och såg ett av dom stå och böja rejält. Sprang dit och fisken satt kvar, såg ganska snabbt att det var en brax. Med byxorna vid knävecken försökte jag få ett håven i en vass där fisken gått fast. Då lossnade även den och simmade vidare. När jag packar ihop fick jag till slut fast en fisk som var en brax i tvåkilosklassen, då slapp man bli fisklös iallafall.
På vägen tillbaks träffade jag dom andra killarna som hade satt sig på ett ställe där min brorsa börjat satsa på senare tid. Dom hade redan fått två varav en på 2,85 kg. Där ser du brorsan, man ska fiska även om man känner sig sjuk!
Gott fiskat pojkar, hoppas ni fick fler!

Nu är det långhelg och dags för mycket umgänge med familjen. Kanske hinner man ut en liten sväng på söndag kväll och då jävlar...

onsdag 20 juni 2012

Sådär fiske

Igår kväll var det sutarfiske igen. Aktiviteten var väldigt låg. Det tog två timmar innan första fisken satt. Det var en braxen. Till slut lyckades jag få upp två sutare strax över två kilo. Tappade troligen en större sarv också. Inte alls så mycket napp som dom senaste gångerna. Lutar åt ett nytt försök ikväll.

torsdag 14 juni 2012

Sutarfiske med bonusPB

Igår var det dags för ett nytt försök på sutare. Vattnet var ganska högt när jag kom fram och det blåste kraftigt. jag fick dock ganska snart en mindre sutare. Det brukar ta mycket längre tid, runt en timme innan sutarna kommer in men den här var nog på plats innan mig.

Efter den har jag flera napp, krokar en liten sarv men det mesta känns som mindre fisk. Sen fastnar något som är tyngre men inte kämpar något vidare. Jag fiskade över en vass och bestämde mig för att dra/lyfta fisken en bit, när jag gjorde det blev jag litre nervös för den såg riktigt stor ut. Plaska ut en bit och sträcka ut håven och till slut låg den däri.
Nytt PB på sarv, 870 gram. Trodde faktiskt den skulle väga mer men fisken var väldigt slank om buken. Ingen favoritart men mycket trevligt med PB nummer 3 för året.

Strax därefter krokar jag en fisk som känns riktigt tung och stark, lina bara matas av rullen och fisken går in i en närliggande vass, när jag ska vända den fastnar den och till slut går linan av. Helvete. Glädjen över sarven grumlas rejält.

Krokar snart en till och linan går av igen......stannar upp och kollar över utrustningen men linan är stark och knutarna håller. Vad är det som händer?

Krokar sen en till som bara kliver av och missar ett par rejäla napp. Ett par slempellar kommer upp. Kvällen var väldigt ljus och aktiviteten ökar i swimmet så jag stannar ända till 24 och fiskar på men inga större fiskar krokas.

I bilen hem är det blandade känslor. Med tanke på nappen och dom tappade fiskarna kunde det mycket väl blivit en grym tur med massa landade bumlingar. Hade det inte varit för sarven hade jag varit rätt missnöjd men sarven räddade upp det hela. Nåväl i helgen blir det inget fiske men på måndag natt är det tänkt att karppasset äntligen ska bli av, men med familjen fortsatt småsjuk och sutarna bevisligen på humör så kanske karpturen skjuts på en vecka till och det blir några kvällspass nästa vecka istället.

onsdag 13 juni 2012

Det var på tiden

Nytt försök på sutarna igår kväll. Först nappade det bara småsarv och varken bubblor eller rullningar sågs till. Efter en och en halv timme nappade så denna fisk.

Ingen bamse men 2225 gram och betydligt bättre en alla bompass på sistone.
Efter ett tag började det nappa mer fisk som kändes större, lyckades kroka en av fiskaran som gick åt sidan ett tag men sen snällt följde med in. Braxen.....



Framåt halv elva på kvällen började det nappa riktigt bra, dock korta napp som var svåra att göra mothugg på eller så släppte fisken kort efter mothugget. Vid halv tolv krokade jag till slut denna.
Riktigt rund fisk men tyvärr inte så lång 2450 g och 51 cm. Jaja nu verkar fisket vara på gång igen iallafall. Kankse blir det ett nytt försök imorgon kväll.

tisdag 12 juni 2012

Sutare idag

Det blir inget karpfiske denna veckan då hela familjen är mer eller mindre sjuka. Det blir däremot ett nytt försök på sutarna ikväll. Vädret är iallafall utlovat till raka motsatsen mot senaste turen.

söndag 10 juni 2012

Försökl på mört

Vädret inbjöd inte till kustfiske i natt. Blev ett försök på mört. Dottern har smittat mig med dagissjukdomen ögoninfektion och när jag skulle börja fokusera på topparna märkte jag att högerögat inte hade den bästa skärpan, under tio mils bilkörning i första morgonljuset hade jag inte märkt något...
Det fortsatte med konstant regn i sju timmar, knottinvasion och djungelolja i ögonen som inte bättrade på synen.
Själva fisket var mycket nappande men inget stort. Mört, björkna, brax, abborre, gärs och en löja som tog vid invevning....
Det har inte gått så bra sen jag drog igång bloggen får hoppas det vänder snart. Kan bli en karpnatt efter jobbet och ev ett kvällspass efter sutare i veckan om vädret stabiliseras lite grann. Det vore fint om man fick till två riktiga träffar nu (så kanske man kan få upp lite bilder också). Nu tvätta ögonen.

fredag 8 juni 2012

Gav inget

Vi såg en del fisk men dom var inte alls sugna på att nappa trots att det kändes som dom var millimeter från betena ibland. För två veckor sedan hade det tydligen varit bra enligt några vi träffade där. Kanske provar igen till hösten då det kan ha kommit igång ordentligt och med en annan metod. På söndag är det förmodligen dags för fiske igen. Är rätt trött på många misslyckade sötvattensturer nu och sugen på att köra ett tidigt test efter gylta men som väderprognosen ser ut nu kan det bli ett försök efter grov mört istället.

torsdag 7 juni 2012

Tokchansning

Ikväll blir det en riktig tokchansning på en ovanlig art bara ett stenkast hemmifrån. Chansen att få någovettigt känns inte så jättestor men vi får se. Har hört en del rykten...

onsdag 6 juni 2012

Sutare Bom

Fiskade sutare med brorsan igår kväll igen. Bara småsarvar behagade nappa. Sen när man knappt kunde se något längre hade jag ett par napp som avslöjade att det var något helt annat på gång. Fick till ett bra mothugg på ett av dom och fast fisk. Fisken följde snällt med till kanten och la sig på sidan. Förbannelse över dig slempelle ekade över slätterna. Sjuk blev jag till på köpet också. Man borde ha kört en tokchansning

måndag 4 juni 2012

Sutare

Fiske efter sutare ihop med brorsan igår. Sutarfisket har varit allmänt ganska trögt än så länge i år och igår var det ännu trögare. Inga landande, inga fina napp och knappt några vak eller rullningar heller. En gädda på ungefär ett och ett halvt kilo var det som böjde spöt mest denna kväll.
Kan bli fiske på tisdag kväll, får se om det blir sutare igen. Har också ett par riktiga tokchansningar på gång.

lördag 2 juni 2012

Tänkte som så många andra skriva lite om mitt fiske i en blogg. Som namnet antyder sker fisket för det mesta runt knutarna hemma. Avundsjuk sitter man ibland och läser om folk som åker långt ut i havet och drar upp mäktiga fiskar eller om metare som verkar luffa landet runt mest året om. Men när tiden inte räcker till får man skapa sig sina egna mål. Och dom kan vara nog så svåra. Sedan något år tillbaks har jag därför som ett långsiktigt mål att fånga 10 fiskar över regvikt i Ale och Kungälvs kommuner. hur det går? Än så länge en art:-) En 10 år kan väl vara rimligt för ett sådant mål. en lite enklare version har jag också satt upp, 10 reg 5 mil hemifrån, då når man betydligt mer kända vatten för en del arter.
Det hade också varit jävligt kul att någon gång få ihop en guldnål med bara kustfångade fiskar, det har knappast någon lyckats med??
Låter som jag är någon regjägare men så är det inte egentligen. Gillar bara att fiska oich försöka slå mina pb och framförallt komma ut till vattnen och naturen.

Kan ju dra årets mål oc hur det gått än så länge med.

- En ny art. Har fått två Vimma och Sik.
- Två reg varav en på ny art. Inga fångade ännu.
- Fem PB. Har fått två Vimma 620 g och Gädda 8530.
- 25 fiskar in på mina topp tio listor. Har ingen ordning på listorna men en 10 fiskar borde det blivit än så länge.

Ni som bor i Ale eller Kungälv tycker nog att mitt huvdmål är ganska omöjligt. Själv tror jag snarare att fisket är lite outforskat häromkring. Jag tar gärna emot all draghjälp jag kan få. Finns multe vid Kungälvskusten? Har vi några bortglömda rudasjöar? Var kan man komma åt lakar i Göta/Nordre älv? Var leker dom största mörtarna/idarna från älven?
Har ni tips på vart det finns stora fiskar häromkring så hör gärna av er!
Slänger in bilder på årets två PBn oxå