fredag 31 augusti 2012

Nytt fem i tolv napp

Körde ett kvällsfiske igår igen. Förra gången nappade det 23.59 när jag hade bestämt mig för att sitta till 24 blankt. Igår nappade det redan klockan 23.50. Några tunga rusningar i början och sen var det mest tungt. Upp kom ett nytt PB på ål. 1400 gram. Satt kvar ett tag till men allt jag lyckades då var att trampa av mitt håvskaft.
Inget vidare kort...kroken satt för en gångs skull väldigt ytligt så återutsättningen gick fint iallafall.

tisdag 28 augusti 2012

Klent PB

Tog en kvällstur med brorsan och körde spinnfiske. Fick faktiskt årets femte PB så det målet klarade jag av. Så stor var den inte men större kommer kanske nästa gång. Lyckades sätta inte mindre än 7 drag på 1,5 timmar med så dyrt blev det.
Asp 1300.

fredag 24 augusti 2012

Kvällstur med napp på sista minuten

Körde ett pass i mörker. Började fiska vid 20.00 och hade bestämt sitta till 24.00. Hade inte ett napp men tusen fladdermöss orsakade ideliga falsknapp. Klocka 23.59 drog det faktiskt ut lina på riktigt. Fisken gjorde några typiska sidledsrusningar. Det var en gädda, ganska lång men otroligt smal. Sen var det några mil hem och jobb några timmar senare...men det är en annan historia.
Väntan...


Hungrig......

måndag 20 augusti 2012

Ingen Sarv

Blev ett kort pass efter sarv och sutare igår kväll. Väldigt igenväxt nu men provade en ny plats som såg bättre ut nu än vad den brukar göra tidigare på året. Jag var vid vattnet sent, efter klockan åtta och hade tänkt köra en stund i mörkret. Detta tills jag upptäckte att jag glömt tejpen jag brukar använda till att fästa lysstavarna hemma när jag drog iväg i halvpanik. En brax och en mört blev det innan mörkret var så tjockt att jag inte kunde se spöna mer.

fredag 17 augusti 2012

Kvällstur

Blev en kvällstur i onsdags i ett litet loklat vatten. Det har kommit upp en del skapliga fiskar där igenom åren, bland annat mitt PB på abborre på ca 1,2 kg men det är ingen sjö som levererar kontinuerligt. Det blir ofta att jag lägger något försök där på sensommaren. det nappade ganska dåligt fram till skymningen men när det var såpass mörkt att jag fick köra med lysstavar så började det vaka ganska så rejält bara någon meter ut. Vad det var för fisk gick dock inte att se. Resultatet blev några mörtar, abborre, sutare och brax av modell mindre.
Dom pass man lägger vid den här tiden på året sker ofta under grymt vackra och lugna kvällar. Men mitt i allt det vackra brukar jag fyllas av vemod när jag märker hur snabbt mörkret lägger sig över sjön och man minns tillbaka till maj-junikvällar när man hade kunnat meta nästan hela natten i månskenet. Sommaren dör. I år igen.

På tal om sjöar, ingen som har tips på sjöar strax norr om göteborg att meta i så här års?? På våren finns både det ena och andra i dom rinnande vattnen men hösten känns mest som att det blir någon sorts surrogatfiske.

fredag 10 augusti 2012

Nära

Drog iväg på en natts karpfiske. Familjen väntar tillökning om bara några veckor nu och denna tur och den förra turen har ett tag tänkt rädda upp en säsong som jag är ganska så missnöjd med. Den förra räddade ingenting så nu fanns det en tur kvar att sätta hoppet till. Jag kom iväg lite väl sent och blev ännu mer försenad av ett asfalteringsarbete på motorvägen. Men jag fick den platsen jag ville ha och grejerna kom i vattnet snabbt och utan större missöden så det var med ganska gott mod jag gick och la mig i det gamla tältet efter att ha lyssnat till friidrotten på radion.
"TuggStubb" Inte världens häftigaste tält.

Jag vaknade vid sextiden och låg och surade över att jag inte kunna sova längre nu när jag hade chansen. Någon gång runt halv sju störs jag in tankarna av ett skrikande larm. Flyger ut och fram till spöna. Hinner tänka att nu tar jag en tia minst och räddar hela året. Greppar spöt slår till, vevar lite och gör mothugg. Helt tomt. Helt otroligt.
Inget fel på krok eller rig som kommer upp. Har ingen aning om vad som hände mer än att det känns som en avslutning som blev ganska symtomatisk för hela fiskesäsongen. Jag stannade några timmar till sen började det regna och jag packade ihop och åkte hem. I brist på fiskbilder får man väl lägga in något annat.

Varför har folk så svårt att ta med sig skräpet ifrån fiskplatserna??




måndag 6 augusti 2012

Berggylta

Igår var siktet inställt på berggylta. Jag åkte tidigt och var på plats 05.00. Som vanligt på denna platsen blev det mycket napp, fisk och arter. Torsk, Glykolja, Gråsej, Paddtorsk, Rötsimpa, Stensnultra, Blågylta och Berggylta blev det denna gången. Ingen av fiskarna var speciellt stora idag tyvärr, paddan var den enda jag vägde och den var på 200 gram.
Detta var tredje försöket på gyltorna i år. Målet har varit att slå mitt pb på gylta (1260 g) och på simpa (335 g). Inget av detta lyckades men det är alltid ett roligt fiske ändå. Nu hinns det nog inte med fler försök i år, nästa år kan det bli nya försök och då ska jag fiska mycket senare på året. Fast kanske fryser gullmarn igen så man kan komma ut redan i vinter?

På torsdag blir den sista långre turen på ett bra tag av. Karpfiske!

lördag 4 augusti 2012

Spontantur - spontanplats

Det var några dagar sedan det blev något fiske, igår kväll fick jag en liten lucka. Ofta när jag fiskar åker jag norrut från Göteborg. Jag har varit lite sugen på att åka ned till stan och prova olika platser men det har aldrig bivit av. Igår kändes inget av dom vanliga ställena lockande och jag beslöt mig för att pröva Lundbyhamnen. Första stället jag satt på gav inte ett napp och där blåste en besvärlig sidovind. Jag bytte plats och när jag gick runt och tittade åg jag ganska mycket halvtorrt franskbröd på kajkanten. Antingen har någon dåligt bordskick eller så har någon jagat multar här. Jag slängde i brödet och en delbröd som jag hade med mig, snart invaderades platsen av fisk som glufsade bröd. Det var dock inga multar utan mört i 2-3 hgs klassen. Jag fiskade vidare med bottenmete och krokade något som högg när jag vevade in. En lake trodde jag först när jag såg fisken på håll, mycket konstig metod att ta laken på e invevad mask mitt i vattenmassan.....sen kom jag på vart jag var och att vattnet är lite mer bräckt här en hemma. Det var en torsk.


Jag fångade därtefter några av mörtarna som visade sig vara små idar. Efter ett tag började det vaka mer spritt i hamnbassängen. Kanske sik? Jag provade lite flötmete men det gav bara riktiga mörtar. Sen blev mörkt och jag var trött så jag gav upp.
Kul att prova en ny plats men resultatet inbjuder kanske inte direkt till nya försök, men det finns ju många platser att välja på där nere så nästa gång blir det en ny hamn, kanske Sannegårds eller Arendal.