söndag 28 april 2013

PBkross

Tog ett kort morgonpass idag. Fick två mindre idar och missade en del napp. Sen klev den här på.

2400 gram, slog mitt gamla pb med ett halvkilo. Ingen jättefisk om man ser till andra ställen men på den här platsen är det en enorm fisk sett till vad som tidigare fångats där.

fredag 26 april 2013

Morgonpass

Körde ett kortpass innan jobbet i morse. Hade mycket napp men missade de flesta. Tre idar upp blev det. Någon av arterna lekte med rejäla plask i strömmarna. Skulle gissa på iden?

torsdag 25 april 2013

Lerigt, regnigt, blåsigt och högvis med stäm.

Gårdagens fisketur blev inte jättelyckad. Jobbiga yttre förutsättningar. Glömde maten hemma. Gjorde sönder kamera och ett larm. Tänkte fånga en stor id. Fick bara små. Fick mängder av stäm.

Nya tag en annan dag....

tisdag 23 april 2013

Mört

Blev det igår. 570 gram vägde den. Tappade tyvärr två och missade massa napp. Fick två färnor och en id också. Nya tag snart, då gäller både större och mindre fiskar

söndag 21 april 2013

Massa id

Gjorde ett nytt försök på mört i morse. Det blev bara en massa id plus årets första färna. Antingen har jag missat mörten eller så kommer iden först i år. På denna platsen brukar det vara tvärtom. 1825 vägde den största, en skaplig id för att vara i mina trakter.

fredag 19 april 2013

Lite id...

Blev det i morse. Fortfarande väldigt glest mellan nappen. Blåsigt och kallt var det med. Nytt försök på söndag. Hoppas det lossnar ordentligt då.

torsdag 18 april 2013

Trööögt

Korta inlägg nu men det händer inte mycket på turerna nu. Körde ett kort pass igårkväll utan ett enda napp. Har tänkt köra lite nu på morgonen innan jobbet men det känns så där kul när man tittar ut genom fönstret....

tisdag 16 april 2013

Årets första metfisk

Blev en mört. Inte så stor men denna gången nappade det iallafall. Blir en ny tur på onsdag kväll då hoppas jag att det har stigit rejält med fisk i ån!

torsdag 11 april 2013

Första meteturen

Det var premiär igår. Vattnet var lågt, jag kom ut sent, det gick inte att få ned spöhållarna i tjälen, det nappade ingen fisk och jag såg ingen fisk. Det gör inget, en ny säsong bakom spöna är här och jag har en känsla av att den kommer bli underbar....

söndag 7 april 2013

Spinnfiske

Tog en kort tur vid Göta älv igår. Underbart väder, ingen fisk. Ovanligt klart vatten i älven så synd att man inte hade några napp för man såg betet nästan hela tiden. Skönt att fiska i öppet vatten igen. På onsdag kväll kanske det blir första metepasset.

måndag 1 april 2013

Trögt på gullmarn.

Körde ett morgonpass idag. 10 minus när jag gick ut, 10 plus när jag gick in.
Fisket var trögt fick bara en gylta idag. Den var å andra sidan riktigt fin. 1250 gram.
Något hade hänt med borret mitt så det blev inte många hål vilket säkert spelade in för det halvtaskiga fisket som blev. Kanske har det bara blivit slött men det kändes som att vinkeln på det blivit fel eller något. Borrade man snett gick det bättre....kanske ettvårtecken gott som något?
Har sagt det förut men detta var nog sista turen ut på isen för denna säsongen.... tror jag...