söndag 26 maj 2013

Majsgädda

Var ute och metade lite i morse. Fick på en livlig fisk med en gång, en halvkilos gädda som högg på ett majskorn. Majsgris och majskyckling är ju populärt att äta men nä den fick simma tillbaka.

Sen fick jag en väldigt stridbar sutare kring 2 kilo, kanske kunde bli en händelserik dag detta?

Det blev det inte, det blev bara massa småsarv. Blåsten gjorde det väldigt svårt idag. Prövade många nya ställen men dom varken kändes riktigt bra eller gav något. Men för att hitta ett bra måste man prova många....
Nya tag i veckan.

lördag 25 maj 2013

Mera mete

Tog en tur i förrgår. Fick en sutare som var riktigt bred över ryggen men den hade varken längden eller magen riktigt för att vars riktigt stor men om några år så....
I övrigt blev det en del sarv i 3-4 hektosklassen samt en hel del missade napp framåt skymningen. Det kan nog ha varit linpåsimningar. Slembraxen antagligen.

Blir nog en förmiddagstur imorgon.

onsdag 22 maj 2013

Bortglömda turer och regart nr 8

Har tills nyss skrivit om varenda tur och ibland har inläggen blivit lite väl korta. På sistone har det vart mycket att göra så två turer har jag inte skrivit om. För några veckor sen var jag och skulle flötmeta lite grann. Det blåste rejält och var väldigt trögt så jag funderade på att åka någon annanstans men så provade jag ett nytt ställe och fick napp ganska omgående.





















Sarv 1050 gram och nytt PB!

Jag fick några småsarvar innan den här drog på

 

Sarv på exakt 1200 och regart nummer 8 för mig. Riktigt gött.

Det dog av sen innan jag hittade en ny plats med fisk och så fick jag en på 700, vilken dag...


Varför bilderna vänder sig vet jag inte.......
Fick även sutare, brax och abborre så det var fullt drag större delen av turen.

Har provat flera gånger sen dess men fisken har varit som bortblåst. Sista gången fick jag i alla fall denna


 
 
2200 vägde den, ganska lång men inte tjock alls...ännu..
 
 
Det blev också mängder av sådana här
 
Nu är man fiskesugen.
Och sugen på att lära sig vända bilderna....

En liten asp

Tog ett spinnfiskepass i regnet i går kväll. En liten en asp var det enda som nappade. Jag såg dock en hel del fisk men man vill ju få dom till att nappa med.

tisdag 14 maj 2013

Lite flötmete

Körde ett kort pass med brorsan igår kväll. Det var oerhört segt. Bara några små napp som vi missade. Kanske kommer fisket igång med värmen som ska vara på väg?

lördag 11 maj 2013

Mörtleken över

Gjorde ett försök till på mört. Blev bara några små och en färna i kilosklassen. Provade nya ställen och hade fisk på flera gånger men dom gick loss. I morgon prövar jag nog lite mer sommarbetonat fiske även om det känns lite väl tidigt egentligen...

onsdag 8 maj 2013

Mera mete

Det blev lite mete igårkväll. Ett antal björknor och en sarv på typ 3 hg kom upp. Nästa gång får det allt bli någon bättre fångst så man får ta lite bilder med. Inte så spännande inlägg på slutet..

söndag 5 maj 2013

En ynka mört

Blev lite fiske i morse. Provade lite nya ställen som gav några napp men inget upp. Provade lite färnaställen men där var inget hemma. Gick till platsen där jag fick iden senast och där nappade det mycket men det gav bara en liten mört upp. Bättre lycka nästa gång kanske.

torsdag 2 maj 2013

Vilken felsatsning...

Försökte på braxen i en helt ny sjö för mig när det gäller den arten. Tyckte jag hade sett ut en bra plats. Fick inte ett napp på 7 timmar.....inte en abborrpinne, inte en mörtstjärt, ingenting...
Det kanske var för kallt i vattnet.