fredag 28 juni 2013

En gång är ingen gång

Testade ett nytt ställe igår. Id var väl det jag hade mest i åtanke. Efter fem minuter hade en stark och tung fisk tagit min räka. Fajtade den en bra stund i stark ström och fick springa ned en bit längs älvkanten då fisken kom oroväckande nära en friliggande vassrugge. När jag kommit förbi vänder fisken och går rätt in i vassen, samtidigt ser jag den. Det är en ål på minst 1,5 kilo. Då lossnar den....
Jag betar om och får efter fem minuter en ål till. Betydligt mindre. Inte vad jag hade i åtanke, undrar om det finns annan fisk?
Det gör det inte... Timmarna går, bara smånapp och jag sätter mängder med tackel.

Men en gång är ingen gång, två gånger är ett försök!

tisdag 25 juni 2013

Nu räcker det nog...

Blev ett nytt pass igår kväll. Hade massor med napp men fisken står liksom bara och tuggar och man får aldrig någon riktig chans att nita dit den. En sutare hade jag på men den gick fast i massa näckrosor och lossnade. Nästa år får jag hitta på en ny taktik, dom kan den jag kör vid det här laget........

En slemmig en kom upp iallafall
 
 
Nu blir det nog satsning på något helt annat. Sutarkvällarna har varit superfina i år med knappt något regn och mycket napp även om många fiskar har lurat mig eller gått loss men som det känns nu behöver jag omväxling. Det är nog dags att pröva några av alla dom där ideérna man har.

måndag 24 juni 2013

Det går troll i det

Fiskade sutare igår kväll igen. Mycket fisk inne och ganska mycket försiktiga napp, men jag missade alla....
En liten abborre blev det klena resultatet.

torsdag 20 juni 2013

Några sutare

Det blev lite mete igår kväll. Det började nappa väldigt sent. Ganska gott om fisk men bara två blev krokade och följde med upp. Båda runt två kilo, riktigt bra fight i båda dock som det ofta är på de mindre fiskarna så här års. Det mest spektakulära var annars en större gädda som tog en sarv på väg upp och som jag drillade riktigt länge innan den släppte taget.

Glad midsommar!

tisdag 18 juni 2013

Otroligt klantigt/"otur"

Fiskade sutare igår kväll. Lyckades kroka tre större fiskar som alla gick fast och sen loss. Klantighet och för klen lina gjorde att jag inte fick vänt dom, eller jag vågade inte ta i så mycket som hade krävts.
Grövre grejer nästa gång så kommer dom upp.
Jag sa till Tommy att man kanske ändå skulle vara nöjd med att man hade några kontakter. Hans svar var "facit blev en liten abborre". Så sant.

lördag 15 juni 2013

Småfärna och fiske med barn

Var lite trött på att nöta efter sutare så jag tog en tur i en å häromkvällen. Det gav några riktigt små färnor som sprutade ut mjölke när dom landades samt någon mört.
Skönt med fast mark under fötterna i alla fall..
Sista nappet var något annat:

Efter att ha satt tillbaks den lille utrotningshotade rackaren begav jag mig hemåt.

Igår var jag med familjen på utflykt. Största dottern Molly fick prova att fiska lite. Med viss hjälp lyckades hon landa livets första fisk!
I veckan kan det nog bli något försök på sutare och kanske något annat. Sen börjar en resa till braxeneldoradot Rögle dammar hägra för mig och brorsan.

Karpar lockar också rejält nu, hoppas det blir läge för nåt försök.
 
 
Annars får det väl bli favoritarten för hela slanten...
 
 

onsdag 12 juni 2013

En ynka gädda

Skulle fiska sutare igår kväll. Både parkeringar och fiskeplatser vi brukar använda oss av var upptagna. Surt. Prövade ett ställe där vi knappt fiskat förr och där fick jag en gädda och brorsan några abborrar. Bytte sen till ett nygammalt ställe där vi slängde i allt mäsk vi hade med oss och provade. Båda hade napp här och jag tappade en större fisk men det kändes ändå inte riktigt hett samt att där var galet mycket knott. Så när de andra packade ihop prövade vi de vanliga platserna. De gav inte ett napp trots att vi stannade tills vi knappt kunde urskilja spötopparna. Usel tur, nästa får allt gå bättre.

måndag 10 juni 2013

Mer sutarfiske

Jag och bror min tog en tur igår kväll. Åskan mullrade och tunga regnmoln belägrade himlen. Det kändes så där när vi gick över de öppna fälten. Men ovädret lämnade oss ifred och kvällen blev magiskt vacker. Vindstilla och dimslöjor som drog fram och tillbaka över vattnet. Fisket däremot gick inget vidare. 2 sutare under 2 kg till mig samt en sarv på 660 till brorsan. Det blir sämre var gång nu men jag har inte gett upp hoppet om en riktigt stor sutare i år ännu.

lördag 8 juni 2013

Sutare

Det har fiskats en del sutare senaste veckan. första passet gick bäst och gav dom här två:
Sutare 3150
 
Sutare 2625
 
Sen har det gått trögare, färre och mindre fiskar, 2467 på den största.
Senast vi körde var det full fart på leken, brorsan lyckades dock landa ett pb på 2337, gött för honom trots att han förväntar sig en 3-kilos varje gång vi åker...
 

lördag 1 juni 2013

Färna och braxen

Har blivit två turer i veckan. Först en färnatur i fredags som gav flera fina fighter i en liten å. Jag hade på en fisk som kändes riktigt tung och den simmade efter några ruscher rakt mot där jag stod. Nu ser jag den alldeles snart tänkte jag. Då kändes det helt annorlunda, den hade gått fast i en rot som stack ut precis där jag stod och lossnat. Så typiskt.
Jag hade också många napp på mask där fisken var på nån sekund och sen lossnade. Fiskarna kändes som att vara mellan halvkilot- kilot typ och det var definitivt inga färnor. Undrar vad det kan ha varit?

I torsdags blev det en tur med brorsan. Han fick en sarv på 510 annars var det bara minifisk och en brax runt 2 kilo.

Blir nog en tur i morgon. Vet inte vad jag ska satsa på. Sutare eller dom mystiska tappade fiskarna som går bland färnorna?