onsdag 28 augusti 2013

Nytt blankpass

Jag och brorsan var ute igår kväll igen. Inte ett napp hade vi.

Var ute en sväng i söndags kväll också. Skulle egentligen fiskat blågylta men det blev en tur till slottskogen med familjen istället. På kvällen blev det en kort tur till Göta älv här hemma. Två minimörtar och en Björkna blev det där. Det skall inte gå bra jämt...

torsdag 22 augusti 2013

Blankpass i mörkret

Körde lite mete med brorsan igår kväll.
Stora maskknippen och deadbait slängdes ut. Finns ett par arter som skulle kunna nappa på detta på platsen. Fladdermöss var dock det enda som gav nåt i larmen.
Fick bryta lite tidigare än tänkt då barnen hade lite svårt att sova hemma.

Blir nog ett nytt försök nästa vecka. Får se till att fånga något då så man kan få upp nån bild någon gång också...

torsdag 15 augusti 2013

Karpfritt igen

Det blev ingen karp denna gången heller. Jag och brorsan började med karpfiske för 7-8 år sedan ungefär. Vi fick karp båda två på första turen, vi lärde oss mer och mer och vi fick fler och större karpar. Ett tag kändes det som vi visste att vi skulle få iallafall någon när vi åkte. Sen har det tagit bomstopp. Vi har ändrat och bytt, lärt oss nytt och köpt nytt men det blir bara längre och längre mellan nappen. Nästa år prövar jag nog ett annat vatten.

tisdag 13 augusti 2013

Inget i natt

En kall och lugn natt både i larmen och vädermässigt. Nu blir det omläggning av spöna och sen pizza så får vi se vad det kan ge.

Nytt karpfiskeri

Precis inlett en tvådagars karpsatsning med min bror och snart 3åriga dotter. Började sådär med blixtar och ösregn vilket ledde till rast vila i bilen i två timmar.
Att ha med ett barn har än så länge varit ..hmm... Intensivt...
Nu är spöna på väg ut och jag ligger och försöker natta dottern.

Har en skapligt bra känsla inför natten men som vanligt får vi se..

torsdag 8 augusti 2013

Det verkar som att jag blankar....

Spöna skall i och för sig ligga i någon timme eller två till men än så länge har inget hänt. Eller där var ett litet litet drag vid sextiden men det blev inget mer med det. Nåväl, jag ska köra två nätter nästa vecka med så får hoppas på det!

Karp i natt

Ska iväg och fiska karp i natt. Får nog bli ett annat swim än vad som var tänkt om regnet håller i sig. Jag använder ett sletet tält från Coop forum och det gäller att få upp det fort under sådana här förhållanden annars regnar det rakt igenom...

Sen får det bli till att vada ut betena så då hoppas jag att det slutat regna.

Förhoppningsvis sätter regnet fart på fisken så det blir en natt med avbruten sömn!

tisdag 6 augusti 2013

PB blågylta

Nytt gyltafiske idag. Det var lite svårt att hålla kontakten med betet på grund av vind och ström. Fick en blågylta på 485 gram i slutet, det börjar ta sig...

Fick också berggylta strax över kilot och en bleka på nästan kilot bara några meter från land. Kul fiske!

torsdag 1 augusti 2013

Finns spöken?

Blev ett nytt försök efter Ruda igår. Hoppade över mäsket och loosefeedade bara med lite majs. Detta gav resultat i form av att det bara blev tre braxar denna gången men någon Ruda syntes inte till ändå. Som jag skrivit innan vet jag inte ens säkert om det finns några rudor där. Känns verkligen som jag jagar ett spöke.
Det roligaste än så länge på dom här turerna är en igelkott som besökt mig varje gång. Igår försökte den ta sig in i maskburken och käkade upp all spilld majs runt fötterna på mig. Får se om det kanske blir ett försök till i år.