fredag 20 december 2013

Längtar efter vintern?

Många som  verkar vänta på vintern nu. Så här ser det ut hemma hos mig...maskrosorna är på väg fram igen!
Den här trevliga väderprognosen såg jag igår.
 Glädjer säkert någon gäddfanatiker eller försäljare av solresor över jul men inte mig.

Får se om man lyckas ta sig ut på något lakeförsök eller något under juldagarna eller om det får vänta till nästa år.

En riktigt God Jul önskas till alla vänner, specimenfiskare, artjägare, GAISare, Surtebor, fiskevårdare, miljökämpar och alla andra rättskaffens människor där ute.

onsdag 18 december 2013

Bryggmete

I brist på bättre planer tog jag mig ut till kusten och prövade att meta från lite bryggor igår kväll/natt. Hade väl lite drömmar om att kroka en riktigt fet tånglake eller någon annorlunda art som vågat sig fram nu när aktiviteten mattats av bland andra arter. Aktiviteten hade dock inte mattats av ett dugg. Det nappade ganska mycket när man hittat vissa fläckar med fisk. Gråsej, Rötsimpa, Vitling och Skrubbskädda kom upp i mörkret. Blir det mer sådana här försök så får det nog kombineras med utrsustning för lite längre kast också. En grymt fin och ljummen decembernatt var det iallafall.

lördag 14 december 2013

Hårda vindar

Det blåste rejält vid havet idag. Regnade gjorde det också. Ström och vågor tilltog under dagen vilket gjorde fisket svårt. Blev en del gråsej, torsk och sandskädda. Borde kanske valt någon mer skyddad plats men det var ändå rätt skönt att stå där i blåsten och bli översköljd av vågskvättet. Viss kontrast mot att vara hemma och jaga busungar hela dagarna. Kan mycket väl ha varit årets sista tur. Nu väntar jag på kylan så man kan ge sig ut på isarna.

fredag 13 december 2013

Fiske på gång

I morgon kommer jag äntligen iväg igen. Det blir lite fiske vid kusten. Givetvis ska det blåsa och regna men nu ställer jag inte in fler turer.
Lite sent på året egentligen men jag är hyfsat hoppfull om att fånga något vettigt ändå. Kommer förmodligen köra en bit in i skymningen också vilket kan bli intressant. Kanske kan lite udda arter komma igång då?

måndag 2 december 2013

Tomtar och kallt

Det blev alltså ingen Vandiatur igår som det var planerat sedan några månader. Segt att det var sista meteturen för säsongen också så man inte kunde boka in sig på en senare. Nåväl jag fick följa med barnen och träffa jultomten istället, inte helt fel det heller.

Det blev ett litet surrogatfiske i Vallgraven sen. Hårda vindar tvingade mig att prova ett nytt ställe. Behöver inte vara fel men denna gången var det just vad det var. Jag blankade.


När jag kom hem hade värmepumpen lagt av. Det är dags för ett nytt år nu känner jag. En ny vår framförallt.