torsdag 20 februari 2014

Det börjar närma sig nu

Skitväder ute men känslan börjar komma ändå. Om några veckor nu smyger man upp mitt i natten för att inte väcka familjen och drar iväg med bilen i natten. Mot någon å någonstans med hopp om stigande storfisk. Behöver det nu, livet går för mycket på rutin utan fiske.
På tal om storfiskar så damp svenskt fiske ned i brevlådan häromdagen. Det visade sig att jag fångade den näst största berggyltan förra året och den tredje största simpan. Kul, hade varit ännu mer kul att ligga i topp på nån art något år. Detta året lär det inte bli för det blir nog mest mete efter karpfiskar och där får jag nog inte upp några sådana bjässar.

onsdag 12 februari 2014

Charmigt?

Var ute i helgen och försökte meta vinterfärna i brist på andra ideér. Jag har aldrig försökt på vintern förut och hittade väl egentligen inga ställen jag direkt trodde på. Det var mest kallt och regnigt. Så charmigt med mete på vintern? Ja kanske om man vet vart och hur...Nu dröjer det nog nån månad innan det blir mer fiske. Får satsa desto mer på våren.

onsdag 5 februari 2014

Fiskesugen

Den här helgen måste det bli någon form av fiske. Har funderat på ett helt oprövat vatten och fått låna ett ekolod men fan vet om man vill ge sig ut på isen nu.
Försöka fånga en vinterfärna kan vara ett alternativ eller åka ner till vallgraven och nöta eller havet och hoppas stöta på någon större plattfisk. Hmm inget känns glödhett direkt men något får det bli ändå.