onsdag 30 april 2014

Fiske på gång

Dags att glömma nattvandringar i grunt vatten ett tag. Tre dygns deadbaitfiske stundar. Senast vi körde den taktiken blev det fiskar på 8.5, 8.1 och 7,8 plus några femkilos. Kommer det upp en tia i år?

söndag 27 april 2014

Nytt försök

Gjorde ytterligare ett försök att se några intressanta plattfiskar i havet igår. Nytt ställe som kändes bättre än de tidigare. En nackdel var att det var mycket fintrådiga alger på stora ytor som åtminstone förstörde sikten för mig. Jag hittade mängder med öring, krabbor och en stor tånglake som försvann ur synfältet när jag tänkte fiska på den. Nya försök, känns som att man famlar mot rätt väg trots att jag inte sett en enda plattfisk ännu.

fredag 25 april 2014

Flötmetepass

Behövde lite omväxling från allt nytt fiske jag försökt mig på senaste tiden så jag och brorsan tog ett klassiskt flötmetepass igår kväll. Vi var på plats ganska sent så vi hann inte köra så länge innan vi inte kunde se flötena. Det nappade ganska bra men fiskarna var svårkrokade. Två små abborrar och en sarv blev det för mig

onsdag 23 april 2014

Ute i mörkret

Var ute i havet i mörkret igår. Provade ett nytt ställe dom var extremt långgrunt förmodligen för mycket. Hade med en balja att kika igenom som fungerade bra innan det blev mörkt men när jag tände lampan blev det bara reflexer. Får köpa en ny..
Jdg blåste lite hela kvällen, inte mycket men tillräckligt för att förstöra sikten.
Det får bli till att handla lite och så prova ett nytt ställe sen.

fredag 18 april 2014

Vimsat runt i havet

Var ute och vandrade runt i havet idag och hoppades få syn på någon piggvar eller möjligen någon annan kul fisk. SMHI hade lovat lugnt väder på natten och tilltagande vind ganska tidigt så jag åkte iväg på natten för att hinna med ett ärligt försök. Såg två rävar, två älgar och fyra rådjur på vägen i gryningen. Väl på plats var det lugnt men havet var grumligt som soppa och botten var ganska lerig. Hittade lite klarare vatten men ingen fisk. Åkte till en annan plats och där var klart och vinden la sig i perioder men hittade inget här heller. Provade ett tredje ställe men där var botten för dyig för nåt vettigt fiske. Nu har man kört första försöket iallafall. Kan bara bli bättre..

onsdag 16 april 2014

Blankning

Bytte vatten och provade lite flötmete igår. Kanske hade jag ett napp annars hände inget. Det är nog lite tidigt ännu. Imorgon blir det saltare vatten om vindarna kan hålla sig lugna.

tisdag 15 april 2014

Kväll vid ån igen

Satt några timmar lysstavar och pannlampa och halvhallucinerade igår kväll. Ibland var rörelserna i spötopparna till och med napp. 2 små mörtar och en färna strax över kilot blev det. Kalla fina kvällar nu.

lördag 12 april 2014

Ingen abborre

Åkte och försökte fiska abborre idag. Blåsigt och kallt som fan var det. Någon abborre blev det inte men id, skrubba, mört och en liten pytteöring lät sig ändå smaka av maskarna jag agnade med. Verkade inte som att någon av de andra fiskarna vid ån hade något vidare fiske heller. Nu har man sett stället iallafall så får man väl försöka igen.

fredag 11 april 2014

En mört

Tog ett kort kvällspass. Var mest tvungen att komma ut och andas lite. En mört blev den enda fångsten. Imorgon blir det ett litet försök på storabborre!

torsdag 3 april 2014

Korta pass korta inlägg...

Blev ett nytt kort kvällspass igår. Hade en hel del napp som jag inte fick fast precis som förra gången. Till sist kom en färna och tog rejält så jag fick dragit upp en fisk åtminstone. Tror att det är mört som nappar så försiktigt. Nu blir det paus i fisket ett par dagar.

onsdag 2 april 2014

Ett kort pass

Årets första kvällsmetepass igår kväll. Nappade rätt bra i början men fiskarna var svåra att få fast. Till slut fick jag två lite rejälare napp som satt. En utlekt id och en mindre färna vart det. Gott att börja komma ut på kvällarna igen!