onsdag 25 juni 2014

Kanske ett napp

Gjorde ett nytt försök på karparna igår kväll. Jag fick välja ett nytt ställe denna gången då det drivit in mängder med växter och växtdelar på platsen jag satt förra gången. Senast hade jag riktigt mycket aktivitet runt mäsket men fick ingen att ta. Denna kvällen var det betydligt lugnare. Men efter någon timme började det bubbla rejält runt flötet. Bubblorna kom närmare och närmare och efter en stund började flötet röra sig sakta i sidled! Jag tänkte att snart nitar jag. Då stannade det och sen hände inget mer alls.
Jag satt kvar så länge jag hade skaplig sikt, stora karpar plaskade och skvätte långt utom räckhåll för mig men på min plats hände inget mer. En fin kväll var det iallafall. Nästa gång hoppas jag på lite mer aktivitet där jag sitter igen.

söndag 22 juni 2014

Lite spinnfiske

Jag och brorsan åkte långt som fan idag med tanken att fånga lite stora predatorer. Det gick sådär kan man säga. Vi fick varsin gädda på hektot och några abborrar. Men nu har vi sett platsen iallafall. Varken tid på året eller dygnet var nog optimalt valt.

onsdag 18 juni 2014

Flötmete karp

Provade på att flötmeta karp igår kväll. Jag fick ingen att nappa men hade flera fiskar inne på mäskplatsen. Många av dem tror jag inte åt utan bara kryssade runt lite. Sjukt spännande var det att se dessa stora plogar dra runt flötet. Får bli fler försök.

Art nr 55

Åkte iväg häromkvällen för att spana efter spökfisken multe. Jag hittade ingen som vanligt. Jag provade att bottenmeta i närheten för att se vad det fanns för annan fisk där. Fick några smånapp men fastnade i botten hela tiden så jag bestämde mig för att åka och prova något helt annat. På den nya platsen nappade det nästan omgående och upp kom min målfisk. Sveriges mest fruktade fisk. Varelsen som får luttrade havsforskare att vakna kallsvettiga mitt i natten. Den svartmunnade smörbulten!

Det nappade på bra och stället verkade nedlusat av svartmunnade smörbultar. Utöver dessa fick jag en del abborrar i halvkilosklassen. Kanske har de börjat ta för sig av det nya på menyn?
Utifrån hur många det fanns på denna platsen så verkar det som att den svartmunnade smörbulten sprider sig så effektivt som det har skrivits, blir nog svårt att få stopp på. Min 55 art i Sverige i alla fall och det stående målet om en ny art per år uppnått.

måndag 16 juni 2014

Försök i nytt karpvatten




Jag och brorsan åkte för att testa ett för oss nytt vatten i helgen. Brorsan körde upp och var grymt förväntansfull..



Vi kom upp lite sent och tyckte vi hade ont om tid men hittade snart en plats vi vill prova. Jag hade lite bråttom i när jag skulle spomba och klev rätt i utan att fundera över hur djupt det var...


Jag fick trösta mig med en bayersk och byta kläder. Sen fick vi ut grejerna.



Napp blev det tyvärr inga men det blir nog fler försök. Nu vet jag vart man inte skall kliva i åtminstone.

torsdag 12 juni 2014

Nappar igen

Var ute och metade en sväng igårkväll. Nätterna är så underbart ljusa nu så jag glömde av tiden
Har varit en trött dag på jobbet idag men det var det värt att få sitta där i den varma natten och lyssna på naturen. Några fiskar blev det oxå. Två sutare och en hög med braxar. Imorgon bär det av mot nya vatten. Alltid kul även om första gången aldrig brukar gå så bra.

måndag 9 juni 2014

Inte en fisk..

Jag och bror min körde ett kvällspass igår. Otroligt trögt även om stora plask påminde om att det fanns fisk i närheten. Lyckades inte få upp en enda liten sarvusling ens. Fisken hade nog annat i tankarna än mat..

lördag 7 juni 2014

Några sutare

Det har blivit en del sutarfiske den senaste tiden för mig som det brukar bli under den här tiden på året. fisket har varit sådär måste jag säga men några skapliga har jag tagit. Mest prioriterat har egentligen varit att brorsan skall få dra en 3kilosplus, men han har haft en sagolik otur sen dess han drog en kilosmört på "jag ska bara prova ett kast där innan vi går hem". Varning för sjukt tråkiga bilder...
 
 
 
2475
2750
 
 
3150, bara 55 cm, sjukt bra kondis på den fisken...
 
 
2625
 
 
 
 
Nu blir det inte så mycket mer sutarfíske för mig, det bästa är över. Känner för att satsa på något nytt men har svårt att bestämma mig för vad.

onsdag 4 juni 2014

Mete på nygammalt ställe

Testade ett ställe som vi bara prövat som hastigast innan igår kväll. Det blev bara småsarvar och några missade napp som tydde på något bättre. En gång är ingen gång och två är ett försök. Vi får väl se om vi gör ett försök av detta.