fredag 26 september 2014

Mera fart på fisken

Gjorde ett nytt försök på stormörtarna häromkvällen. Betydligt mer fart än tidigare med napp stup i kvarten. Tyvärr väldigt dålig storlek på fisken. Dags att pröva ett nytt ställe eller att byta art ett tag antagligen.

tisdag 23 september 2014

Trögt i regnet

Stack ut för att fiska mört igår igen. Det regnade ganska bra och jag hade lyckats glömma regnbyxorna hemma.
Fisket var ganska trögt även om det nappade på lite bättre när regnet avtog. Sista fisken jag fick på hade lite tyngd. Ungefär samtidigt som jag sträckte mig efter håven kände jag ett bekant slingrande i andra ändan. Jodå en ål tyckte att maggotmajscocktail var ett fint kvällsmål.

söndag 21 september 2014

Öresund

Jag var ute på Öresund med Kungsbacka sportfiskeklubb igår. Fisket var ganska trögt då det fortfarande är varmt på de grunda områdena där nere. Pb både på sill och rödspätta blev det iallafall även om det inte var några jättar direkt. En del knot och en piggvar kom upp på båten utöver de vanliga plattfiskarna. En riktigt kul dag var det och sundet får nog återbesökas snart.

torsdag 18 september 2014

Segt fiske

Provade efter mörtarna igen igårkväll. Det var segt och ingen storlek på de som kom upp heller. Nu blir det en öresundstur på lördag och sen är det rätt tomt på fiskeplaner framöver. Kanske försöker få lite ordning på vadningsfisket eller om man ska nöta mört tills gullmarn fryser?

onsdag 17 september 2014

Ett kort kvällspass

La ett kortare pass efter mört igårkväll. Det nappade ganska dåligt och dessutom väldigt försiktigt när det väl nappade. När det blev rejält mörkt tog det lite mer fart och det blev väl nåt tiotal till slut. Vägde ingen fisk men de största var nog runt 4 hg så inget superpass direkt. Bättre lycka ikväll kanske?

tisdag 9 september 2014

Kikfiske

Det blev ett nytt försök på kikfiske igår. Provade först ett nytt ställe där botten var väldigt lerig. Bytte plats till en jag försökt på förut men där var bara krabbor och en ål. Provade sen ett område till där botten var hyfsat hård men ändå med en del störande lera som grumlade sikten, såg en tånglake som jag försökte på då jag inte fått någon sådan på länge och jag missade chansen att fiska på en riktigt stor i våras. Men den simmade iväg.
Dags att bryta ihop när det gäller detta fisket. Handla nytt, bygga nytt, tänka nytt. Eller bara lägga ner..

måndag 8 september 2014

Rögle dammar

Anlände till det legendariska braxenvattnet runt klockan 17 i fredags. Parkeringen var full av bilar så jag trodde inte det skulle finnas någon plats att fiska på, men det visade sig vara karptävling i damm fem så alla planer på att fiska i den fick jag lägga åt sidan. Jag hade en ide om att fiskarna skulle vara på hugget så här på hösten, de som satt vid dammen hade haft bra fiske med flera braxar och även stora mörtar och sutaren på slutet så det verkade stämma. Första natten drog det lite försiktigt flera gånger och vid ett pip på morgonen gick jag ut och krokade. Fast fisk och en brax strax under 5 kilo upp.


Morgonen grydde och jag provade en del feederfiske men det gav bara småfisk. Det blev en väldigt varm dag och aktiviteten verkade dö ut runt dammen. Nästa natt blev också resultatlös. Det gör inget, förra året var vi där i tre nätter och fick bara småbraxen så jag styrde bilen hemåt mycket nöjd.

fredag 5 september 2014

Gött!!!!

Lyckades fippla upp en på knappa fem kilo i morse. Nu är resan räddad för mig så nu är det bara att satsa på pb.

Den bästa arbetsdagen

Arbete är bra. Det ger pengar till diverse saker man behöver till fiske och annat. Idag hade jag sådan tur att jag fick fiska på arbetstid för att få upp några abborrar att analysera efter tungmetaller.

Nu sitter man i ett mörkt och blåsigt Rögle dammar och funderar över om det är värt att ge sig på ett omkast efter ett par minimala napp. Livet kunde vara sämre..

onsdag 3 september 2014

Sämre fiske

Gjorde ett nytt försök på mörten i förrgår kväll. Det var mycket sämre aktivitet och fiskarna som kom upp var mindre nu.

Imorgon bär det söderut för att försöka ta storbraxen!