lördag 29 november 2014

Grådaskig dag blev färgsprakande


Åkte iväg för att fiska gylta idag. Kom iväg senare än det var tänkt och när jag kom fram var det grått och mörkt men ändå rätt bra förutsättningar med inte för mycket vind eller vågor. Det kom upp torsk, skärsnultra och berggylta ganska omgående. Jag satte mitt första tackel och gick för att knyta om. Då upptäckte jag att lådan jag fyllt med tunga sänken och starka krokar för några dagar sen inte var med. Istället fanns där en låda full av lysstavar, swimfeeders, flötesgummi och miniatyrkrokar. 
Jag fick byta taktik helt, lyckades skramla ihop en sju-åtta 40-grammare och lite widegapkrok i skaplig storlek. Jag brukar bli av med bra mycket mer sänken här. Fick fiska längre ut med mindre krok och satsa på annat än gylta då de skaver och förstör tackel hur bra man än är med på krokningen. Det blev ett kul fiske trots allt, många arter som torsk, gylta, stensnultra, skärsnultra (pb på 150 gram), några paddtorskar, rötsimpa, svart smörbult och något jag aldrig fått på platsen förut; en randig sjökock.
Coolast var som vanligt paddtorsken, den fisken är verkligen bara en jättemun och en uppsättning sylvassa tänder. Tänk om den hade vägt 20 kilo istället för tvåhundra gram, vilket monster det hade varit!



Svårt att ta en bild som gör sjökocken rättvisa på egen hand, grymt vacker..

Stor skärsnultra, någon kommer ta svenskt rekord på denna art någon gång.

torsdag 27 november 2014

Tar dom hela tiden nu...

Provade på lite fiske i en hamn som jag inte fiskat i förr. Det var extremt grunt i hamnen. Lös en del ner i vattnet och såg lite fisk som slingrade runt, ofta kom det dock lite vind och förstörde sikten. Lyckades få en tånglake för andra dagen i rad.

Det finns nog inte så kul fiskar i denna hamn möjligen multe men det är inte riktigt rätt årstid.
På lördag skulle det bli Öresund men tyvärr är turen inställd. Kanske får ta något annat pass istället.


tisdag 25 november 2014

Tånglake

Egentligen hade jag ju hängt in vadarbyxorna på vinterförvaring men diverse rapporter om skäggsimpa och piggvarar i kombination med en mycket trevlig väderprognos fick mig att ta en kort tur igår kväll. På den första platsen var det jättebra förhållanden men ingen fisk att se, ändå kul att få gå runt med bra sikt och kika på havsbotten, det har varit lite si och så med det innan.
Jag gjorde ett platsbyte och även här var det bra sikt men ingen fisk. Sen fick jag syn på en slingrande liten rackare. Jag sänkte ned masken och den tog ganska direkt. Gjorde mothugg och fick upp den till ytan varpå den släppte. Nytt försök och den tog igen! 
Kul att få en tånglake, många år sen sist. Jag har sett dom ibland men inte fått någon chans att fiska på dem. 
Jag gick vidare och hittade till slut en liten skrubba som också den tog direkt. 
Var på väg att åka hem när jag såg en större tånglake som låg i en tångruska. Också denna fisken tog ganska direkt och hamnade i kikaren.

Denna blev vägd innan den fick simma ut igen. 130 gram och 27 cm. Nu har man något att försöka slå iallafall. Kul avslutning på en kväll när det kändes som man skulle gå lottlös.


torsdag 20 november 2014

Surrogatturer

Var ute en sväng igår. Blir mest kortare turer utan särskilt tydliga mål nu även om det finns ett litet fåfängt hopp att springa på någon fet tånglake.
Igår vart det mest vitling men sen dök något annorlunda upp. En svartmunnad smörbult. Efter denna dök det upp en till och sen några småtorskar också innan det var dags att åka hem och sova.

söndag 16 november 2014

Ska det vara så svårt?

Satt fem långa kalla timmar och fiskade mört idag. Efter en timma hade jag ett napp. Sen hände ingenting mer. Hade väl inte förväntar mig något särskilt men konstigt att inte få en enda fisk på en halv dag.
Träffade på en del folk under dagen och det verkar som det fångas en del karp mitt inne i Göteborg. Ganska coolt.

onsdag 12 november 2014

Flera kortturer i mörkret

Det har blivit några fler kvällsturer. Man får dra ut lite korta stunder i mörkret nu för att komma ut och andas lite (och frysa lite).
Provade efter mört i några timmar häromdagen men det nappar inte alls längre, det kanske är fiske under ljusa förhållanden som gäller nu av någon anledning. För några veckor sedan nappade det på väldigt bra i mörkret.

Blev en tur till i Göteborgs hamn också, nappade massa vitling samt någon liten torsk. När jag provade väldigt nära kajkanten så blev det några rötsimpor också, det var en annan art jag hade ett litet dåraktigt hopp om att finna där.

På söndag blir det förmodligen en "riktig" tur, helst efter gylta och andra kul fiskar men blir vädret för dåligt så får det nog bli mört eller abborrfiske istället.

måndag 10 november 2014

En kort tur

Avslutade helgen med att fiska lite i Göta älv igår kväll.
Började på ett ställe där jag fiskat förut men det var dåligt med fisk där och det var ganska grunt och stenigt vilket gjorde att jag blev av med några tackel vilket inte är så kul när det är mörkt ute.

Åkte vidare och provade en kaj där det var ganska djupt ända in till land. här nappade det en hel del men det var vitling, vitling och åter vitling. Satt kvar ganska länge och hoppades på något annat men det enda som blev av det var två krabbor...

Kanske provar nån mer gång, platsen kändes ganska intressant egentligen men älven är ju stor och fiskarna rör sig..

måndag 3 november 2014

Segt mörtfiske

Provade på mört igår igen. Det var svårt att se nappen i sidovinden som var ganska kraftig stundtals. Men det var oerhört lite napp överlag. En enda liten mörtstackare kom upp. Ikväll lovar vädertjänsterna guldväder för kikfiske så kanske ska man orka sig ut fastän det varit så ont om fisk de senaste gångerna jag vart ute. Man vet ju aldrig när den stora dyker upp.

söndag 2 november 2014

Ny tur på öresund

Var ute igår igen på öresund. Fisket var länge riktigt trögt både på djupt vatten och på grundare bortåt danska sidan.
Efter lunch var vi över på svenska sidan igen, här nappade det bättre, framförallt var det skrubba som högg men mannen som stod bredvid mig fick två spättor prick på och precis över kilot, dom hade jag gärna fångat.
jag lyckades höja mitt skrubba-pb med 10 gram till 650. Får se om man orkar sig ut i novemberrusket här på hemmaplan för att få en större.