söndag 28 december 2014

Årets sista paddtorsk

Tog en liten tur uppåt kusten idag. Isen låg faktiskt både i Ljungskile och gullmarn när jag körde förbi. Dit jag skulle var det dock öppet vatten. 
Rejält många minus men vindstilla och soligt gjorde att det ändå gick att knyta tackel och sätta på agn utan att känna tårarna komma krypande av smärtan i fingrarna allt för ofta.
Fisket var sådär som man kunde förvänta sig mitt i vintern. Det blev rätt många småtorskar, en berggylta samt de två vackra skapelserna nedanför.

Förmodligen var det årets sista tur men jag har litet hopp om att kunna ta några kast efter abborre på nyårsafton. Årets sista paddtorsk var det garanterat.

Nästa år hoppas jag kunna plocka ut lite avkastning på allt nötarkapital jag satt in i år!

söndag 14 december 2014

Inte så lyckat försök på ny plats

Igår var jag egentligen inställd på att åka en bit och köra ett race efter gylta och paddtorsk. Men väder och allmän trötthet     gjorde att jag valde att prova lite mer väderskyddade platser närmare hemmet.

På det första stället fick jag vada och klättra lite i berg för att komma fram. Det hade jag inte riktigt sett på Eniro. Platsen kändes ganska intressant men igår var där bara lite smånapp.
Åkte till en nygammal plats där jag aldrig fångat något vettigt men där jag tycker att det borde gå både det ena och andra. 
Det var smånapp där med och till slut fick jag upp en svart smörbult. Inte så mycket action alltså men det är alltid skönt att komma ut en sväng.

lördag 6 december 2014

Inställd öresundstur

Förra året skulle jag ut med vandias sista tur för året. Då blåste fisket inne. Imorgon var det dags igen. Då går min bil sönder!!!!
Får nog ta revansch med en rejäl paddtorsksatsning nästa helg....

onsdag 3 december 2014

Ännu en kväll i havet

Man skall tydligen aldrig säga aldrig. Igår åkte jag ut och vadade igen efter rapporter om fisk i kombination med en fin väderprognos.
Förhållandena var verkligen jättebra, helt lugnt och ganska ljust. Dessutom väldigt lågt vatten som gjorde att jag kunde nå områden som kan vara svåra vid högre vatten. På första stället hittade jag precis innan jag skulle ge upp en gigantisk piggvar. Det gick som vanligt,efter ett tags försök så tröttnade varen och stack mot djupare vatten. Måste klura ut ett sätt att få dem mer intresserade av betet..

Bytte ställe och hittade till slut en tånglake, den tog, lossnade, tog igen och lossnade precis vid kanten av kikaren..

Gick runt och såg absolut inget liv innan jag sprang på en stor skrubba precis vid land. Med den gick det som det brukar med de större skrubborna, den tog till flykten. Konstigt, de små nappar ofta direkt och de större nappar aldrig. Visst stora fiskar är stora av en anledning och så vidare men det har hänt lite väl många gånger nu.

Jag skall iallafall inte säga att jag inte ska vada mer för fisk verkar man kunna hitta rejält sent på året även om det är mycket mindre fisk nu än tidigare på hösten
Undrar hur vadningsvädret blir på julafton? Eller varför inte drilla piggvar vid tolvslaget på nyår under raketerna?