lördag 25 juli 2015

Ingen karp

Det blev en liten brax till under natten. Var ett väldigt småpipande i larmen stundtals så det verkar som att det var mycket brax inne på mäskplatsen.

Hade ju barnen med mig och hade väl hellre fiskat nåt annat swim egentligen om jag hade varit ensam. Det var faktiskt tomt runt sjön vilket var länge sen jag såg.
Karpen får vi ta nästa gång.

fredag 24 juli 2015

Aaaah

Precis när man är klar med nattningen får man kroka av en slemmis. Tog på smutsiga hummern.

Ballasjön

Kör ballasjön ihop med barnen. Hade ett dropback i morse annars har det varit lugnt. 
Men det behövs bara ett napp......


måndag 20 juli 2015

Inte så lyckad rektur

Igår åkte jag och Tommy norröver för att titta på nya kustfiskeplatser. Det gick väl inget vidare, den första platsen stod det tillträdesförbud på. Några gick in och fiskade ändå men vi hoppade över det. Vi åkte vidare till lunneviken. Brukar vara mycket dykare där men dom syntes inte till så vi provade. Fick några skapliga berggyltor och en rejäl krabbtaska sen dog det ut och vi åkte vidare mot lervik. Här stod det privat mest överallt och vi hittade inget vettigt ställe att parkera så vi  åkte vidare. Ett otyg det där. Sista stället som provades var inne i Strömstad där vi fick några fina napp men inget utom en liten torsk upp. Som väntar hittade vi inget nytt smultronställe men man måste prova ibland.

torsdag 16 juli 2015

Ännu ett blågyltapass

Körde efter dom vackra blå ikväll igen. Det var svårt att hitta dom och när jag hittade dom så var dom inget stora. Verkar kunna bli en lång följetong det här.
Berggylta, torsk, stensnultra och rötsimpa kom också upp. Provade lite efter paddtorsk i slutet men några sådana hittade jag inte.

tisdag 14 juli 2015

Vändningen i Ursjön

Förra året testade jag på rudamete vid några tillfällen. Det var riktigt kul, spännande och otroligt frustrerande. Jag ville därför göra ett försök i år igen. Jag hade planer på att testa ett annat vatten men efter rapporter om att fisket varit trögt där i år så tänkte jag att ska jag blanka så kan jag väl blanka där fiskarna är som störst och bokade kort i Ursjön.

Avfärd skedde i söndags, jag kom fram alldeles för sent som vanligt och det blev allmänt stressigt. Det var två metare på plats. Dom hade nyss kommit och inte haft några kontakter ännu. Tält slogs upp och jag tog den plats jag trodde på av dem som var kvar, den var nog mitt förstaval ändå faktiskt. Jag såg bubblor från en fisk till vänster med en gång och mäskade lite där. Sen började nötandet. Ganska snart fick jag napp och snart fick jag fast fisk, abborrar.
Det var en del aktivitet under kvällen men mycket var längre ut än vad jag fiskade. Jag mäskade och nötte på. Mörkret kom och jag satte på lysstavar. Det var fisk uppe till höger i det stora swimmet, det hade vart det tidigare under dagen med. Jag flyttade dit en stund men det kändes inte nära, jag var också trött och lysstavarna dansade i mörkret så jag blev galen. Jag gick och la mig, det var ändå nästa dag jag tänkte bränna mitt krut.

Klockan ringer och jag går upp och ner till swimmet. Jag börjar till höger men ser fisk till vänster och byter dit, det är ju där jag mäskat tänker jag. Jag nöter och nöter, timmarna flyter fram. Ibland bubblar det som fontäner men oftast inte där jag mäskat. Ibland är det fisk precis vid flötet men inget händer förutom nån abborre. Sen plötsligt när jag nästan skall bryta lyfter ett flöte. Jag rycker till och tacklet flyger och mängder med bubblor stiger till ytan. Där var min chans...
Efter några timmar till bryter jag. Grillar och snackar med de andra och vilar ögonen lite. Jag bestämmer mig sedan för att prova ett annat swim en stund, kör nån timme eller två, även om jag ser fisk känns det inte bättre än där jag suttit innan så jag går tillbaks. Försöker exprimentera lite för att komma åt fisken längre ut men det blir inget bra. Så jag gör "som man ska" och nöter på med det. Det är ganska lite aktivitet på kvällen men ändå fisk som kommer in ibland så det känns inte helt hopplöst. Ibland rullar fisk till höger långt från där jag fiskar. Kvällen går och inget händer varken för mig eller de andra grabbarna. Jag går och lägger mig, ställer klockan tidigt men inser hur slutkörd jag är och ställer fram den lite.

Vaknar av ett mobillarm men inte mitt, en av de andra som skall upp, Jag väntar lite tänker jag och försöker somna. Då låter det igen och sen igen, han har svårt att gå upp. Jag går upp istället. Går ner och börjar, kör där jag har kört men det är trögt nån enstaka bubbla bara, det känns hopplöst och jag tänker på nästa resa, jag hade velat ha något nu. Jag vet att det är svårt men jag är pessimistisk och ser tio långa resor hit framför mig utan fisk. Det rullar långt åt höger, jag tittar dit och ser att det bubblar rejält på en del platser. ¨Man ska väl nöta och vänta på sin plats, kanske kommer dom??
Nej jag flyttar, bland måste man våga. Ser massa bubblor, ganska långt ut. Jag kastar ut lite maggot, fipplar med tacklen. Jag har gjort så här massa gånger, kastat på ätande fisk, dom brukar försvinna bara. Nu får jag inte till djupet. Jag är säker på att skrämma iväg fisken men det bubblar på. Jag fokuserar, har lite hopp ändå. Då i ögonvrån reser sig det andra flötet, jag greppar spöt och gör mothugg. Något sitter där! Fisken kör där nere så jag tänker först att det är en sutare. Men inga riktiga rusningar kommer, fisken håller på att gå fast men det klarar sig, den kommer till ytan och det är en ruda! In i håven och allt går bra, jag är så glad. Min granne frågar om den är stor. Jag vet inte säger jag och jag vet faktiskt inte. PB är det men mitt gamla är på 1360 och det är inte så stort i Ursjön..
Jag är så trött att jag har svårt att få ihop siffrorna vid vägningen men så småningom har jag tänkt klart och rudan väger 2175 gram!
Dom andra hjälper mig med fotografering och gratulerar ínnan dom går tillbaks för att fortsätta nötandet. Jag går ut i skogen, jag är vansinnigt trött och samtidigt så glad. Jag sätter mig ned lite och samlar tankarna. Jag har ändrat taktik så ofta och det har skitit sig men denna gången gick det hem och jag är nöjd med det. Nöjd att jag orkade försöka lite annorlunda och nöjd att jag orkade ge upp och börja om när det inte fungerade.
Jag fiskar några timmar till och det är fisk inne ibland men inget händer. Jag lämnar över platsen till en av de andra och påbörjar den långa vägen hem med ett leende stort som hela Ursjön på läpparna.




fredag 10 juli 2015

Nope

Jag blankade igen. Jag är nog världens sämsta karpmetare. Nåväl dags för Ruda!

torsdag 9 juli 2015

Natt nummer vad i ordningen?

Har lagt ut karpspöna igen. Var länge sen jag fick nån nu. Slängde i ett mete längs kanten å slapp bli ff iallafall:-)

söndag 5 juli 2015

Hmm, fel art

Jag har lagt mängder med pass på att försöka fånga en stor mört på sistone. Platsen jag fiskar på ger väldigt lite napp och ofta har jag blankat. För några dagar sedan brände jag en stor då linan fastnade i något på botten, sen har det blankats igen. Igår var det dags igen. Lyckades få en 3hektos ganska snabbt och missade något napp, sen fick jag fast en tung fisk som kämpade bra, men kände ganska snabbt att nåt var fel, en ål hade nappat. Där har man för att man dristade sig till att prova mask på kroken antar jag.

torsdag 2 juli 2015

Spöna ute

Sista natten innan semestern. Spenderar den vid ett karpvatten. Kan man hoppas på en rejäl start på sommaren?