fredag 30 oktober 2015

Gylta igen

Lite afterworkfiske idag. Körde efter blågylta för sextielfte gången på raken. Lyckades få en på 35 cm men bredden räckte inte till alls för att vara en riktig tungviktare, 460 gram vägde den.
Har sett uppgifter om fiskar över sju hekto på 35 cm. Snacka om procentuell skillnad..

tisdag 20 oktober 2015

Helgen och lite kikning

Helgen var alltså späckad med fisken. Egentligen skulle jag ut på en riktig självplågartur norröver men jag kände att jag inte orkade det utan bestämde att köra hyfsat nära hemma på lördagen och åka till Öresund på söndagen.

Det inleddes strålande med att den enda piggvaren jag hittade nappade i ett nafs.
Det fortsatte sen ännu bättre med att jag lyckades ta ett storfiskreg på berggylta från land. Har tagit den från is innan men då det är en fisk jag fiskat oerhört mycket efter så var det kul att även få den från land till slut. PB var det också. Jakten på den stora blågyltan går vidare....

På söndagen åkte jag ut med landskronabåtarna för första gången. Längre gångtid än när man åker från Helsingborg och grunt fiske hela tiden var det. Tyvärr var inga vindar och ingen ström så vi låg där vi låg för det mesta. Detta innebär att man söker av mindre områden och får försöka jobba med tacklet mycket. Jag lyckades inget vidare alls egentligen med bara skrubbor som i och för sig hade fin storlek speciellt om man var ute efter mat, det var dock spättan jag var mest ute efter. Jag tror att jag hade en hel del sådana som nappade men jag hade problem att få fast dem.
Jag fick dock se ställets potential med sex fiskar över kilot på båten med en bjässe på 1,6 i topp så jag lär åka tillbaka och hoppas på bättre förhållanden.

Igår var jag ute och vadade. Hittade några varar som inte alls ville vara med. Trodde jag hade lärt mig nu juh.
Fångade några tånglakar och tänkte att dom har jag i alla fall fått kläm på. Jag går till ett ställe där jag sällan sett fisk men däremot sett en del riktig drömfisk som jag dock inte lyckats fånga ännu och nu hittar jag ännu en. På långt håll ser jag en lång fisk som jag inte kan identifiera. Jag får för mig att det är en knot. Agnar upp två spön och smyger närmre, ser att det är en gigantisk tånglake (med tånglakemått) givetvis vill den inte nappa. Jag följer den och försöker på olika sätt men den ryggar och är inte alls på äthumör, såsmåningom försvinner den och jag får leta vidare.
Lite surt och nu har man fått något nytt att försumma allt annat för och bara köra tills man kroknar!

lördag 17 oktober 2015

Kort rapport

Började med ett kikfiskestopp på vägen i morse. Hittade bara en fisk, den tog snabbt agnet och spottade ut kroken! På med nytt agn och den tog igen och fick följa med upp för lite foton. 1,6 vägde den.

Åkte vidare för att satsa på blågylta. Fick massor men ingen riktigt stor denna gången heller. Fick ännu mer berggylta med nytt pb på 1560 som topp. Också massa annan fisk till exempel torsk på 1,9 och en galen makrill lite över halvkilot.
Imorgon blir det mer fiske, undrar om man kan toppa detta?

Helgen fortsätter bra...

fredag 16 oktober 2015

Helgen börjar bra

Lite blandade fisken inplanerade i helgen. Första stoppet gick ju finfint.

onsdag 14 oktober 2015

Ännu ett försök efter blågylta

Den stora blågyltan har jag jagat till och från i några år nu. Igår åkte jag iväg för att prova ett nytt ställe. Det första stället jag kollat ut på sjökortet var lätt att komma fram till och djupt var det. Dock kändes botten inte riktigt gylta då jag inte satte ett enda sänke och mycket riktigt fick jag bara lite torsk. Jag började klättra för att nå ett annat ställe men efter ett tag insåg jag att valen jag hade var att ramla ner för klipporna eller försöka forcera en snårskog tät som en vägg. Jag vände om och övervägde att testa nån annan väg men valde att hoppa över det, kände inte för att klättra mer.
Jag valde att åka till ett annat ställe där jag nött en hel del förut.
Jag trodde att aktiviteten skulle vara låg där men det var tvärtom bättre än vad det brukar vara under sommaren. Flera berggyltor strax under kilot och kontakt med några stora lunsar som jag missade. Nån bleka runt halvkilot, makrill och en liten paddtorsk. Flera blågyltor med men mycket honor och dom hanar jag fick var inte större än 2-3 hg.
Sista fisken var dock en rolig en.

Paddtorsk på 330 gram.
Körde lite mörkerfiske efter det och hade många napp som förmodligen var paddtorskar men missade dem.
En fin dag blev det till slut. Nu väntar helt nya vatten för min del med ett upplägg som mest liknar självplågeri. Mer om det när det är avklarat.

onsdag 7 oktober 2015

En dag vid kusten

Efter bonitofisket tog jag mig en dag uppe vid kusten för att fiska gylta. Jag rekade lite nya ställen först men hittade inget riktigt klockrent så det blev att köra på de gamla. Det var lite trögt i början men sen kom gyltorna igång rejält. Jag var i kontakt med flera stora och fick upp fiskar på 1250 och 1270 samt många runt kilot. Den obligatoriska paddtorsken kom också upp.

Timmarna hade gått och jag fick för mig att det var en bra idé att äta och prova lite andra ställen för att avsluta med att ta en riktigt stor gylta. Det var lite högmod kan man säga, dom andra platserna var halvkass som dom brukar vara och när jag körde igång på det första stället igen hade vattnet sjunkit undan ganska mycket och bara smågyltor var kvar. Lyckades också slänga min nya tång i havet när jag fick för mig att jag skulle håva en blågylta i 3hgsklassen.
Mörkret började falla och jag gjorde mig redo för att försöka ta något intressant när gyltorna gått och lagt sig. Det blåste dock upp mer och mer och nappade särskilt mycket gjorde det inte heller. Tror inte det blev någon fisk alls på mörkerfisket faktiskt.

En härlig dag även om det sliter bra på kroppen att stå på en klippa hela dagen.


söndag 4 oktober 2015

7an var ett lyckonummer

Idag fick jag åka med Esbjörn ut och trolla utanför Bua. Det startade lite knackigt med en bred vägtransport som ställde till det och en rampautomat som tog fel valör på mynten. Nåväl, vi kom ändå ut strax efter det ljusnat och jag var mycket hoppfull, nu skulle den upp bara.
Det nappade efter ett tag på Esbjörns spö och jag fick ta spöt men fisken var borta och jag kände den aldrig. Dom är på gång tänkte jag. Sen åkte vi och åkte. Jag började misströsta, jag trodde chansen var god men det kändes helt dött och stilla i havet. jag hade kört med bomber och rapalavobblers. Nu slängde jag på nån billig lila vobbler som har den egenheten att den alltid fångar små gäddor. Aldrig stora men alltid napp.
Det tog inte så lång stund så bara small det till i händerna. Trodde jag tappade fisken några gånger men det var bara att den gått upp i ytan, håvningen blev odramatisk och jag var bara så lycklig.

Ett tag därefter får jag hugg igen och den här känns tyngre ch stångar och kör under båten. Jag tror ett tag att jag fångat nåt annat, kanske en stor havsabborre, men förklaringen var att den förutom att ta vobblern i munnen lyckats haka fast sig i sidan också. Fast lite större var den.
Jag får ett hugg til som jag bommar. Sen vänder vi hemåt.
Jag är så nöjd nu. Jag har haft ett år som överträffat allt jag kunde drömma om i våras men boniton har gnagt i mig. Tänk om man aldrig får chansen igen liksom och folk verkar bara hiva upp dom medans jag har dängt iväg tusentals kast utan ett pill. Nu kan jag njuta fullt ut av det jag fångat och allt härifrån blir en absolut bonus.

Har sagt det många gånger idag Esbjörn men tack igen, det här fick jag serverat på silverfat.

torsdag 1 oktober 2015

Blankning # 6

Var nere vid bua en snabbis innan jobbet. Det blev ingen gaffelmakrill och ingen bonito heller för den delen.
Var först på plats men snart dök det upp lite folk, fast ingen annan orkade gå så långt ut som jag;-)

7 är väl ett lyckonummer? Vi får hoppas att den sitter då.