lördag 23 januari 2016

Trögt på gullmarn

Idag kom jag äntligen ut på gullmarn. Vi körde längs med klipporna och hade alldeles för kort tid på oss. Fisket var oxå riktigt trögt. Bara några torskar samt nån glyskolja och nån gråsej. Har blivit billös så fisket går på lågvarv nu. Får hoppas man ändå kan komma ut nånstans framöver nu när det blivit lite is.

torsdag 7 januari 2016

En försmak av vad som komma skall?

Kändes som man fick en försmak av det så efterlängtade och hyllade havsisfisket igår. Spöringar som fylldes av is, linor som blev helt stela och krångliga, agn som frös alldeles för snabbt och fingrar som stundtals gjorde riktigt ont.
Man känner sig ödmjuk och väldigt levande i sådana situationer.

Fisket var ganska trögt som man kan förvänta sig så här års. Bäst tyngd i spöt gav någon halvdan torsk, en sandskädda på 3 hekto, nån paddtorsk på 220 gram och ett märkligt tackel med jättetjock nylonlina och massa lyspärlor.

tisdag 5 januari 2016

För kallt för mig?

Har planerat att åka ut till havet och meta imorgon. Plattfisk var det först tänkt men det känns som att det finns risk att det lagt sig lite is i viken jag hade tänkt köra i. Så tankarna har väl gått mer åt gyltafiske med paddtorsk/simpa som mer trolig fångst. Men 10 minus! Lite kallt att meta padda kanske. Får sova på saken.

lördag 2 januari 2016

2016 nu kör vi så skjortan står rakt ut


Körde årets första fiske idag. Får hoppas att det inte var en fingervisning om hur året kommer att bli. Fem frimärksstora sandskäddor blev det. Men jag har sett vad som rör sig i detta området och tror sjukt mycket på platsen så jag ska inte döma den utifrån en halvdan 2 januaritur.