torsdag 31 mars 2016

Plötsligt vänder det

Igår åkte jag ut till havet efter jobbet. Fint väder var utlovat men på vägen regnade det ganska mycket. Väl på plats så skingrades dock molnen. Tanken vara att bottenmeta en del. Framförallt så var det väl större paddtorskar och simpor jag trodde på chans på men även kanske någon sällsynt art som inte riktigt hinner fram till agnet när platserna blir nedlusade med gylta framåt sommaren.
Det nappade rätt dåligt och det var bara torsk och gråsej som kom upp. När det började mörkna övergick jag till att gå runt och kika bland tång och tare efter sjuryggar eller annat kul. En stor rötsimpa fick jag syn på men den försvann medans jag agnade på spöt.
Jag funderade på att åka till ett annat ställe där det nog skulle vara större chans att hitta sjurygg men lyckades inte få ihop motivationen så jag åkte och vadade lite istället.
Förhållandena var grymma, klart och högt vatten samt ingen vind alls. Hittade också en piggvar ganska fort men den ville inte alls vara med. Sen vadade jag omkring på de platser som brukar vara bra utan att hitta någonting alls. Gick på lite platser där det brukar vara för grunt men nu i högvattnet kanske?
På håll såg jag en piggvar till. Smög fram och började lirka och den såg precis så ointresserad ut som dom brukar göra. Att man aldrig skall hitta ett sätt stod jag och tänkte. Lät jiggen åka snabbt förbi munnen på den några gånger istället för att ha den hoppande framför fisken. Smack, piggvaren inhalerade jiggen och drog omedelbart iväg i en rusning innan den kom upp till ytan där den plaskade fullt med friskt smakande saltvatten på mig. Fick den i baljan efter lite mindre kalabalik och in till land för vägning.


Nytt PB 2550 gram. Dags för ny kamera så man slipper sådana här konster med mobilkameran nu kanske.

Vadade ut igen och hittade lite skrubba men var trött och kände att det var dags att åka hem. Hoppas det blir lugnt framöver så man kan komma ut och försöka ta sig ett riktigt dasslock!

måndag 28 mars 2016

Trögt ännu

Var ute och metade lite idag. Jag började i närheten av mörtens lekplats men där var det tomt så när som på lite småöringar. 

Åkte längre ner i ån och provade men även där var det trögt. En enda liten mört kom upp. Får nog vänta någon vecka innan man provar igen.


fredag 25 mars 2016

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Åkte ut på första metet igår. Valde ett ställe där jag tyckte att jag visste att jag skulle få mycket fisk och även ha vissa chanser på något stort.
Så blev det inte alls. Fem timmar med några oerhört försiktiga napp och bara en brax upp. Bättre nästa gång får man hoppas.

onsdag 16 mars 2016

Vadartur

Åkte ut en sväng igår kväll. Första stället var tyvärr helt grumligt så där såg jag ingenting. Andra stället gav några små tånglakar. Provade ett ställe till där jag provat förr och aldrig sett något kul fastän förutsättningarna egentligen känns bra där, samma visa inget att se.
Åkte till första stället och lyckades faktiskt hitta en var i det grumliga vattnet. Nappa ville den däremot inte. Nya tag snart.