tisdag 20 september 2016

Bifångster

Nötte blågylta efter jobbet igår. Hittade ett nytt ställe som ska prövas snart igen då det kändes spännande med ganska stora berggyltor, blågylta strax under 4 hg och en rätt stor glyskolja på kort tid innan det blev mörkt.
Körde lite mörkermete med och för ovanlighetens skull blev det ingen paddtorsk men två ålar och en sur hummer kom upp.
Hummern var riktigt skum att veva upp och jag trodde nästan att det var en riktigt stor padda eller simpa på gång.

fredag 16 september 2016

PB Piggvar och lite mer karp

Har inte uppdaterat så mycket på sistone. Det har fiskats hyfsat mycket trots allt, mycket tid har lagts på blågylta och jag har fångat mängder av den och givetvis även andra arter som berggylta, paddtorsk, torsk, makrill, glyskolja, sej, rötsimpa, m.m. Jag har dock inte fått den där stora eller ens varit i närheten men jag kommer nöta på. Jag har varit sugen på att åka någonannanstans och prova någon helt annan art men det har inte blivit av. Jag har även kikfiskat en del men det har varit väldigt lite att se, i alla fall om man vill se var.
I slutet av ett pass på ett nytt ställe hittade jag dock en precis när jag skulle gå upp på land på riktigt grunt vatten. Den tog direkt på jiggen och ett nytt PB kunde räknas in.

När jag klev upp med den såg jag en till som jag givetvis skulle ut och prova efter men den hittade jag inte igen. Mörkerorientering på grunt vatten kan vara svårt faktiskt...

Det blev även väldigt fint campingväder i veckan så jag och barnen åkte ut och badade, grillade och fiskade karp en natt. Vi har vart ute några gånger men bara fått brax och mört innan. Senast fick dom dock hjälpa till att fota två fina fiskar.
Nu satt vi och åt frukost och även om morgonen är en bra tid i sjön så satt jag mest och funderade på att riva lägret. Då skrek det vilt i ett larm och vi rusade dit. Tjejerna fick hämta vadarstövlarna som jag redan släpat upp mot bilen och vågar, måttband m.m. medan jag gav mig ut och drillade.
En riktigt fin karp och min näst största fisk någonsin kom upp utan  större bekymmer. Sen fick dom hjälpa mig att ta lite bilder med när jag för en gång skull hade sällskap. Ljus och sånt kan vi ju träna på men i alla fall bättre än dom jag brukar ta själv!


Äntligen

Äntligen fick tjejerna se en karp som pappa fångat och inte bara hjälpa till att fota Elvis fiskar!
10,9