söndag 27 april 2014

Nytt försök

Gjorde ytterligare ett försök att se några intressanta plattfiskar i havet igår. Nytt ställe som kändes bättre än de tidigare. En nackdel var att det var mycket fintrådiga alger på stora ytor som åtminstone förstörde sikten för mig. Jag hittade mängder med öring, krabbor och en stor tånglake som försvann ur synfältet när jag tänkte fiska på den. Nya försök, känns som att man famlar mot rätt väg trots att jag inte sett en enda plattfisk ännu.

2 kommentarer:

  1. Testa på ställen där det är friskare/klarare vatten. Tex runt uddar eller vikar där vinden kommer åt, samt i sund där det är mer ström. Jag har hittat markant mer plattfisk och även annnan bottenfisk på sådana ställen. Den kan räcka med en kort sådan sträcka omgiven av algbottnar.

    MVH/Marran

    SvaraRadera
  2. Jag får nog leta mer på sådana ställen, har varit vid lite uddar men mest inne i vikarna. Har varit på ställen där jag inte tror att så många försökt innan heller så kanske finns det inte så mycket fisk där, men det skulle ju vara kul om man började hitta fisk på dessa ställen. Kanske är det lite för långgrunt och långt bort från riktigt djupt vatten där jag har letat.
    Det får bli nya försök!

    SvaraRadera