onsdag 14 oktober 2015

Ännu ett försök efter blågylta

Den stora blågyltan har jag jagat till och från i några år nu. Igår åkte jag iväg för att prova ett nytt ställe. Det första stället jag kollat ut på sjökortet var lätt att komma fram till och djupt var det. Dock kändes botten inte riktigt gylta då jag inte satte ett enda sänke och mycket riktigt fick jag bara lite torsk. Jag började klättra för att nå ett annat ställe men efter ett tag insåg jag att valen jag hade var att ramla ner för klipporna eller försöka forcera en snårskog tät som en vägg. Jag vände om och övervägde att testa nån annan väg men valde att hoppa över det, kände inte för att klättra mer.
Jag valde att åka till ett annat ställe där jag nött en hel del förut.
Jag trodde att aktiviteten skulle vara låg där men det var tvärtom bättre än vad det brukar vara under sommaren. Flera berggyltor strax under kilot och kontakt med några stora lunsar som jag missade. Nån bleka runt halvkilot, makrill och en liten paddtorsk. Flera blågyltor med men mycket honor och dom hanar jag fick var inte större än 2-3 hg.
Sista fisken var dock en rolig en.

Paddtorsk på 330 gram.
Körde lite mörkerfiske efter det och hade många napp som förmodligen var paddtorskar men missade dem.
En fin dag blev det till slut. Nu väntar helt nya vatten för min del med ett upplägg som mest liknar självplågeri. Mer om det när det är avklarat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar